Projekti

BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU

Za poslove u vezi sa saobraćajem, u 2017. godini biće investirano oko 11 miliona dinara. Najviše para biće odvojeno za rekonstrukciju trotoara ulice Dimitrija Tucovića, od bloka C do ulice Lipa i to 3,5 miliona dinara, dok će sa dva miliona dinara biti finansirana nabavka opreme za kontrolu bezbednosti saobraćaja, video nadzor i detekciju saobraćaja.

Od trotoara, radiće se i trotoar na Pori, od Stene do Vrtića na Pori, zašta je opredeljeno milion i po dinara. Radi obezbeđivanja sigurnosti u saobraćaju, istom sumom će se platiti nabavka i ugradnja elastične ograde i to u dužini od 410 metara.

Planirana je izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih autobuskih stajališta što će dovesti do povećanja sigurnosti i bezbednosti putnika koji se prevoze gradskim prevozom. Ovde je obuhvaćeno 30 autobuskih stajališta i za to je opredeljeno milion dinara.

U planu je izrada Studije taksi prevoza čiji je cilj utvrđivanje optimalnog broja taksi vozila i odgovarajućeg broja mesta za njihovo parkiranje. Cena ove studije projektovana je na 1,5 miliona dinara.

 

*Ovaj tekst deo je projekta „Domaćinski do budžeta“ koji sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Napomena: „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.