OSNOVNI POSLOVI NA INFRASTRUKTURI

Na poboljšanju infrastrukture gradskih i ruralnih naselja radiće se na više lokaliteta. Predviđeno je da se u mesnim zajednicama, u puteve uloži 50 miliona dinara, u javnu rasvetu tri miliona i u vodovode dva miliona dinara. Od pojedinačnih poslova, za izgradnju i rekonstrukciju Ulice Kneza Lazara planirano je sedam miliona, za rekonstrukciju Dositejeve ulice četiri, a za uređenje parkinga duž glavne ulice, od Malog parka do Tržnog centra Pariz, milion i dve stotine hiljada dinara.

Sa četiri miliona finansiraće se obilaznica oko brane Vrutci-Krnda (Bioska i Vrutci), a sa tri miliona izgradnja i asfaltiranje puta Ravni-Drežnik (Banovski put).

Sevojno će dobiti pet miliona dinara i to šest stotina hiljada za izgradnju kraka puta Ulice Milivoja Marića, 3,4 miliona dinara za izgradnju parkinga i milion dinara za javnu rasvetu u Ulici Heroja Dejovića.

Od poslova u ovoj grupi radova su: postavljanje info tabli, izgradnja azila za pse, izrada dekorativne rasvete mosta na plaži i rasvete puta prema manastiru Rujan. Za sve ove zahvate izdvojeno je po pola miliona dinara.

Planirano je, prema Ugovoru grada i Komesarijata za izbeglice i migracije i JUP-a, da se dva miliona investira u izgradnju infrastrukture za potrebe stanova za raseljena lica, zatim deset miliona u završetak radova na Sportskoj dvorani u Krčagovu, pet miliona u izgradnju stanova za potrebe Vojske što je obaveza grada zbog preuzimanja vlasništva kasarne u Krčagovu i ukupno 17,5 miliona dinara za rekonstrukciju platoa ispred zgrade Skupštine grada Užica i bine u Gradskom kulturnom centru.

 

*Ovaj tekst deo je projekta „Domaćinski do budžeta“ koji sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Napomena: „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.