Prijem za Lazara Kostića prvaka Evrope u bilijaru

U kabinetu gradonačelnice Užica dr Jelene Raković radivojević priređen je prijem za Lazara Kostića, koji je na Evropskom prvenstvu u bilijaru održanom u Bugarskoj osvojio prvo mesto i titulu prvaka Evrope u discipline strejt-pul.

“Ovim uspehom Lazar je svoje ime upisao u istoriju srpskog bilijara, a nas njegove sugrađane, učinio veoma srećnim i ponosnim. Zato i danas čestitam Lazaru na ovom ali i svim dosadašnjim uspesima sa željom da se i sa predstojećih takmičenja vraća sa medaljama”, istakla je gradonačelnica.

Prema njenim rečima grad će kao i do sada kad god je potrebno pružiti podršku i omogućiti mu da se za ta važna međunarodna takmičenja adekvatno pripremi.

“Za to ćemo imati priliku ubrzo, jer se Lazar pobedom na Evropskom, direktno plasirao na svetsko juniorsko prvenstvo koje se u novembru održava u Portoriku. Svim srcem bićemo uz Lazara i nadati se novom velikom uspehu”, dodala je gradonačelnica”.

Lazar Kostić, član Bilijar kluba “Mase” zahvalio s ena prijemu ali i podršci koju dobija

“Bez podrške grada ovo ne bi bilo moguće, s obzirom da je upravo lokalna samouprava finansirala put zu Bugarsku, a ne nadležni Savez.Mislio sam da mi je prošla godina bila najuspešnija, ali ova je još bolja, sad je sve usmereno na pripreme za Svetsko prvenstvo.”

Trener Ljubiša Vranešević, ističe da je ovo najveći uspeh u istoriji kluba i takođe izražava zahvalnost gradu na podršci koju klub dobija za velika takmičenja.

U znak sećanja na ovaj susret gradonačelnica je Lazaru uručila prigodan poklon, a on je uzvratio zahvalnicom za podršku i doprinos u dosadašnjim uspesima.

 

uzice.rs