Požar lokalizovan, gašenje se nastavlja

“Uz maksimalno angažovanje Ministarstva zaštite životne sredine, Sektora za vanredne situacije MUP-a, grada, lokalnih i republičkih javnih preduzeća i privatnih putarskih preduzeća, požar na deponiji Duboko u toku jučerašnjeg dana je lokalizovan, izgrađena su dva pristupna puta i danas se radi na gašenju samog žarišta”, istakla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević posle današnjeg obilaska.

Uz zahvalnost svima koji su prethodnih dana uložili ogromne napore, gradonačelnica je naglasila da nije bilo lako, jer je reč o veoma nepristupačnom tgerenu, velikom nagibu i dubini žarišta od oko 15 metara.

“Radilo se bez prekida, po planu aktivnosti koji je usvojen na sednici Štaba za vanredne aktivnosti, kojoj su prisustvovali ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i načelnik sektora za vanredne situacije Luka Čaušić. Proglasili smo vanrednu situaciju na teritoriji MZ Duboko, kako bismo brže delovali, nakon čega su uključena sva lokalna i određen broj republičkih javnih preduzeća, kao i privatna putarska preduzeća. Uspeli smo da požar lokalizujemo i sada radimo na gašenju samog žarišta”.

 

izvor: uzice.rs