Milovan Mikica Vesnić sportista grada Užica za 2023. godinu

Milovan Mikica Vesnić proglašen je za sportistu grada Užica za 2023. godinu. Priznanje mu je uručila gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević na svečanosti koju tradicionalno organizuje Sportski savez Užice, pod pokroviteljstvom grada.

“Vaše medalje i osvojene nagrade za nas su dodatni podsticaj da radimo više i bolje i da stalno unapređujemo uslove za profesionalne sportiste, školski sport i rekreaciju. Važno nam je da kod dece stvorimo zdrave životne navike i zbog toga rekonstruišemo postojeće i gradimo nove sportske terene i sadržaje. Izdavajmo i značajna finansijska sredstva za sportske klubove i organizacije i naravno sa zadovoljstvom podržavamo tradicionalne i nove sportske manifestacije. Radujemo se godini koja dolazi u kojoj ćemo biti domaćini MOSI, sigurni da ćemo opravdati očekivanja i biti najbolji domaćini ovih igara. Sve to naravno moguće je zahvaljujući vama koji naš grad na najlepši mogući način predstavljate u zemlji i inostranstvu i zbog čijih uspeha smo veoma srećni i ponosni”, istakla je gradonačelnica uz čestitke svim sportistima na osvojenim priznanjima tokom ove godine.

Sportski savez Užica okuplja preko 90 klubova i sportskih udruženja sa više od 6 500 registrovanih sportista, koji se takmiče u preko 30 sportskih grana. Na ovoj tradicionalnoj a 39. po redu svečanosti dodeljene su i ostale nagrade Sportskog svaeza Užice. Za ekipu godine proglašen ASK “Vesnić”, za trenera godine Ivan Janjić, dok je nagrada za životno delo uručena Slobodanu Romanoviću za dugogodišnji stvaralački rad u atletici.

Za pomoć u razvoju sporta nagrađeni su Udruženje sportskih novinara Užica, “Katmar DOO Sevojno”, sportski radnik Nikola Božić, nastavnica Jelena Savićević i novinar Igor Andrić.

Najbolji mladi perspektivni sportisti su Trifun Spasojević, Jovana Pejić, Tara Tadić, Mateja Tripković i Sandra Glibetić.

U kategoriji osoba sa invaliditetom sportista godine je Admir Duraković, Sportsko društvo gluvih Užice je ekipa godine, a nagrada za životno delo pripala je Slobodanu Milivojeviću za dugogodišnji stvaralački rad u rukometu.

Ovom prilikom dodeljene su i specijalne nagrade za ostvarene rezultate u planinarstvu Dejanu Tomiću i Planinarskom društvu “Rujno”, za ostvarene rezultate u košarci Sportskom udruženju “Kapetanovina 3×3”, Nikoli Otaševiću, Bogoljubu Markoviću i Valentini Zarić.

Za dugogodišnji rad u sportu nagrađen je dr Zoran Dimitrijević, a među dobitnicima priznanja su i odbojkašica Maja Aleksić, profesorke Jelena Savićević i Jasmina Bajić, učenici Tamara Avramović i Novak Damjanović, kao i “Prva osnovna škola kralja Petra II”, OŠ “Aleksa Dejović”, OŠ “Nada Matić” i “Užička gimnazija”.

 

izvor: uzice.rs