Održana 33. sednica SO Čajetina

Najvažnija odluka današnje sednice Skupštine opštine Čajetina je usvajanje završnog računa budžeta za 2022. godinu, koji je jednoglasno usvojen. Možemo se pohvaliti da je realizacija budžeta u prošloj godini bila vrlo visoka. Prihod budžeta je bio preko tri milijarde i 400 miliona dinara i kada se tome dodaju i kompenzacije po osnovu uređenja infrastrukturnih projekata sredstvima investitora taj budžet je u prethodnoj godini bio preko četiri milijarde dinara – izjavio je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić nakon današnje sednice lokalnog parlamenta
Pored toga, doneta je odluka o osnivanju Kulturnog centra Zlatibor sa sedištem u Čajetini, ustanove koja nastaje spajanjem kultornih centra na Zlatiboru i u Čajetini. Cilj je da se stvori jedna ustanova kulture, koja će gazdovati sa oba kulturna centra, ali i kućom Milića od Mačve, rodnom kućom Dimitrija Tucovića, u perspektivi i galerijama Obrada Jovanovića i Boža Kovačevića. Druga ustanova će se baviti sportom i sportskim aktivnostima, i ona će gazdovati sa obe sportske hale i sa fudbalskim stadionom.
Usvojeni su i finasijski izveštaji vrtića i biblioteke, a usaglašena su i osnivačka akta komunalnog javnog preduzeća i gondole i doneto je nekoliko odluka o kompenzacijama odnosno o izvođenju određenih infrastrukturnih radova sredstvima invetitora.
Donet je odluka o raspisivanju oglasa o prodaji placeva koji nisu prodati po prošlom oglasu na Zlatiboru i u Čajetini, a lokalni odbornici su usvojili imena dobitnika nagrada povodom Dana opštine koje će biti dodeljene na svečanoj sednici Skupštine opštine, 30. juna u 12 sati, u Kulturnom centru na Zlatiboru, zaključio je Đurić.

 

izvor:cajetina.org.rs