Raspisan javni poziv za program lokalnog partnerstvo „Udružimo se“

17. maja je raspisan i traje do 6. juna, Javni poziv za predloge građana u okviru “Užičkog programa lokalnog partnerstva – Udružimo se”. Značajno veći budžet omogućiće i veći broj projekata koji će biti realizovani na javnim površinama u gradskoj i seoskoj sredini.

Kako je, uz poziv građanima da se uključe i podnesu predloge, istakao član Gradskog veća Miodrag Petković njihovo veće uključivanje od ključnog je značaja.

“Nekoliko godina unazad sprovodimo ovaj program koji se odnosi na inicijative i predloge koji se realizuju u saradnji sa gradom, a finansiraju iz gradskog budžeta i odnose se na male projekte koje građani predlažu u njihovom neposrednom okruženju. Ceo koncept smo dizajnirali u saradnji sa građanima, predstavnicima mesnih zajednica, organizacijama civilnog društva. Krenuli sa dečijim i sportskim igralištima, mestima za odmor, šetalištima, uređenjem oko stambenih zajednica u gradskoj i seoskoj sredini i kako se budžet za ovaj program uvećavao podršku smo dobili i od strane Švajcarske Vlade. Sve to doprinelo je da se naša užička praksa preslika i u druge lokalne samouprave u Srbiji i na to smo posebno ponosni”.

 

izvor: uzice.rs