Turističke organizacije Zlatibora i Trebinja svečano ozvaničile saradnju

Sa ciljem formalizacije dosadašnje i intezivnije buduće međusobne saradnje danas je u prostorijama Kulturnog centra Zlatibor svečano potpisan „Protokol o saradnji“ između turističkih organizacija Zlatibora i Trebinja, koji su u ime ovih ustanova potpisali Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, i Mirjana Putica, direktorka Turističke organizacije Trebinje. Svečanom činu potpisivanja prisustvovali su i zvaničnici Opštine Čajetina i Grada Trebinja – gospodin Arsen Đurić , Predsednik Skupštine Opštine Čajetina i gospodin Dražen Bošković, Zamenik Gradonačelnika Trebinja.
Pomenuti direktori turističkih organizacija su iskazali zadovoljstvo dosadašnjim stepenom saradnje koju imaju i prilici da se u narednom periodu ista dodatno unapredi, dok su predstavnici Opštine i Grada istakli da postoje odlični preduslovi da se i pored turizma saradnja potencijalno proširi i na ostale privredne grane kojima bi se ove dve lokalne samouprave dodatno povezale. Samim „Protokolom“ strane potpisnice izražavaju saglasnost o potrebi unapređenja međusobne saradnje u oblasti turizma i ugostiteljstva, kulture i sporta, razmene iskustava i dobre prakse u funkcionisanju turističkih organizacija, lokalne samouprave i izražavaju zajedničko uverenje da postoji mogućnost međusobne saradnje u oblasti turističke privrede što će doprineti budućem uspešnijem i kvalitetnijem ukupnom razvoju sa svim pozitivnim ekonomskim i drugim efektima.

„Protokol“ takođe predviđa i realizaciju zajedničkih poslovnih aktivnosti vezanih za promociju, razvoj i unapređenje oblasti turizma Grada Trebinja i Opštine Čajetina, te formiranja jedinstvenog turističkog proizvoda, zajedničkih nastupa na inostranim tržištima, realizaciju turističkih projekata od interesa, stručno usavršavanje kadrova u turizmu, organizaciju zajedničkih manifestacija i dešavanja, te izradu programa, elaborata, projekata i studija od interesa za strane potpisnice.

U sklopu ovog dešavanja organizovana je prezentacija celokupne turističke ponude Trebinja za predstavnike javnog sektora i turističke privrede Zlatibora koji su svojim prisustvom uveličali ozvaničenje saradnje.
U okviru posete predstavnika Grada Trebinja Zlatiboru, predviđena je i promocija njihove turističke ponude, koja će biti organizovana sutra na Kraljevom trgu u periodu od 14 do 16 časova.

 

 

zlatibor.org.rs