Oko 3,5 kilometara putnih pravaca urađeno je u MZ Bioska

Oko 3,5 kilometara putnih pravaca urađeno je u MZ Bioska tokom dve godine zajedničkim sredstvima Grada i meštana a gotovo 21 kilometar od 2014. godine. Mehanizacija JKP “Niskogradnja” u ovoj mesnoj zajednici trenutno izvodi radove na nekoliko putnih pravaca po ugovorima iz prošle i ove godine.

Prema rečima meštana svaki metar asfalta njima znači mnogo, a kako kaže Dragan Ćosić izgradnja putne infrastrukture jedan je od osnovnih preduslova za ostanak i opstanak.

“Ovo sam čekao decenijama i veoma sam zadovoljan danas, pa želim da se zahvalim i svojim sugrađanima i gradskom rukovodstvu. Imamo ovde dosta omladine i onih kojih dolaze gotovo svakodnevno. Nadam se da ćemo zajedno nastaviti da razvijamo ovo naše selo”.

Miodrag Stanojčić predsednik Saveta MZ Bioska ističe da je će narednih dana biti završeno još 600 metara asfalta na nekoliko putnih pravaca oko kojih grvaitira veliki broj stanovnika Bioske.

“Radili smo vredno prethodnih godina i nadamo se da će do 2025. godine asfaltom biti pokriveni svi putni pravci u selu, nakon čega ćemo raditi i na unapređenju vodovodne mreže i svih ostalih sadržaja, neophodnih meštanima”.

Slobodan Šiljković član Gradskog veća posle obilaska urađenih deonica izrazio je zadovoljstvo dobrom sardnjom sa meštanima kako ovog tako i ostalih sela na teritoriji grada Užica.

“Trudimo se da iz godine u godinu u budžetu grada opredeljujemo sve veći iznos sredstava za asfaltranje seoskih puteva. Na oko 50 kilometara puteva godišnje se postavi asfalt i to je trend koji će se nastaviti i u narednom periodu. Jednako su nam važni svi seoski putevi koliko i gradske saobraćajnice, a naravno po potrebi radi se i na sanaciji oštećenih putnih pravaca. Samo u ovoj godini sanirano je oko 2,5 kilometara glavnih saobraćajnica u ovoj mesnoj zajednici.”

Građevinska sezona u punom je jeku i po rečima Vladimira Sinđelića člana gradskog veća trenutno se “Niskogradnja” i ostali angažovani izvođači nalaze u Volujcu, Dubokom ,Gostinici, Kremnima i Mokroj Gori.

“U Kremnima i Mokroj Gori radi preduće Transkop a po završetku tih radova prelaze u Kačer i Ljubanje. Što se tiče “Niskogradnje” ovih dana završavamo Gostinicu i Volujac i Niskogradnja se seli u mesne zajednice Lunovo Selo i Ravni. Radimo punom parom i nadam se da ćemo što više putnih pravaca završiti u ovoj godini”.

Kako poručuju nadležni ukoliko neki od ugovorenih putnih pravaca ne budu završeni do kraja ove građevisnke sezone, ugovori će biti aneksirani a radovi izvedeni na samom početku naredne.

 

uzice.rs