Školski pribor i 10 000 dinara za užičke prvake

U susret novoj školskoj godini, a sa željom da se pruži podrška roditeljima, čija deca kreću u prvi razred iz budžeta grada izdvojeno je više od 7 miliona dinara.

Za 666 đaka koji će 1. septembra krenuti u prvi razred obezbeđen je školski pribor i po 10 hiljada dinara.Taj iznos uvećan je u odnosu na prošlu godinu, kada su đaci prvaci dobijali po 5 hiljada dinara.

I ova, kao i sve ostale mere koje se realizuju imaju za cilj podršku roditeljstvu i povećanju nataliteta. Svakoj novorođenoj bebi sleduje 10 000 dinara i autosedište uz besplatnu obuku za montažu istog u Crvenom krstu Užice.

Majkama trećeg i svakog sledećeg deteta u porodici sleduje i po 55 000 dinara nezavisno od toga da li su u radnom odnosu, a nezaposlene porodilje dobiće i dodatnih 55 000 dinara. U užičkim vrtićima treće i svako sledeće dete ima pravo na besplatan boravak i prioritet pri upisu. Takođe rodititelji sa troje i više dece dobijaju užičku porodičnu karticu, čijim korišćenjem ostvaruju brojne popuste za određene usluge u ustanovama javno sektora i kupovinu robe široke potrošnje u privatnom sektoru.