RADOVI NA GRADSKIM SAOBRAĆAJNICAMA

U letnjim mesecima, u Užicu su otvorena tri velika gradilišta koja su u vezi sa putnom infrastrukturom. Na raskrsnici ulica Nikole Pašića i Omladinske u toku su radovi na izgradnji prvog saobraćajnog kružnog toka u gradu, u Krčagovu se radi rekonstrukcija Ulice Miloša Obrenovića i, u samom centru, uređuje se plato ispred zgrade Grada Užica.

Po obimu, ali i po značaju, izgradnja kružnog toka je najveći projekat. Očekuje se da će on rešiti deo problema u funkcionisanju saobraćaja. Ugovorena vrednost radova je oko 33 miliona dinara bez PDV-a, a sredstva su obezbeđena od strane Republike, odnosno JP „Putevi Srbije“ i nadležnog ministarstva. Izvođač radova su „Putevi Užice“, a rok za završetak radova je 75 dana, odnosno, 1. novembar ove godine.

Na drugoj strani, ispred zgrade Grada Užica, uveliko se izvode radovi na novom izgledu platoa. On će biti rekonstruisan u naredna tri meseca, a radovi čiji je izvođač GP “Stabil Pro” počeli su u utorak 20. juna. Deo sredstava za rekonstrukciju obezbeđen je na prošlogodišnjem konkursu “Gradovi u fokusu” Ministarstva kulture i informisanja, gde je dobijena suma od 10,38 miliona dinara,  a ostatak do 25 miliona dinara, obezbeđen je iz budžeta Grada. Arhitektonsko rešenje novog izgleda platoa podrazumeva promene u prilazu zgradi Grada, odnosno stepeništu, a novi plato imaće više zelenih površina, ali se suštinski, izgled samog platoa neće bitnije menjati. Ukupna površina koja je planirana za rekonstruisanje je 1.500 kvadratnih metara, a obuhvata prostor od Malog parka, frontalni deo ispred zgrade Grada, pločnik do gradske apoteke na početku Ulice Petra Ćelović.

Istovremeno, u Krčagovu se izvode radovi u Ulici Miloša Obrenovića gde se radi na kišnoj kanalizaciji. U budžetu je opredeljeno 10 miliona dinara za izvođenje radova na 400 metara ulice što treba da zaštiti put od daljeg urušavanja, zaštitu drugih okolnih objekata i rešavanje pitanja odvođenja kišne kanalizacije sa ovog prodručja. Inače, ovde je završena i jedna nova ulica koja saobraćajno povezuje kompleks bivše Kasarne sa putem i koja je u funkciji planiranog novog objekta u izgradnji LIDL-a.

U ovoj oblasti, komunalnim delatnostima, najveća ukupna vrednost opredeljena je za izgradnju puteva u mesnim zajednicama gde je za 10.260 metara saobraćajnica, rebalansom u budžetu predviđeno 50 miliona dinara.

Ovaj tekst deo je projekta „ UŽIČKI BUDŽET I KAPITALNI PROJEKTI U 2017. “ koji sufinansira grad Užice. Napomena: „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.