SAOPŠTENJE OKRUŽNOG ODBORA SNS-A

Danas se saopštenjem za javnost oglasio Okružni odbor Srspke napredne stranke. Saopštenje prenosimo u celosti:

Хоћеш ли се извинити Милане Стаматовићу?

Синоћ си Милане Стаматовићу славодобитно објавио на свом Фејсбук профилу Грађевинску дозволу коју је Министарство за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру издало за градњу Гондоле на Златибору.

Да ли си свестан да си тиме коначно признао да си више од годину дана лагао Златиборце и све грађане Србије причом да си прогоњени опозиционар коме се министарство и министарка свете неиздавањем дозволе? И да си овим коначно раскринкан као председник који није умео више од годину дана да правилно припреми неопходну документацију?

Зашто ниси рекао пуну истину Златиборцима? Да је ово дозвола за прву фазу изградње Гондоле за деоницу на којој је неспорно власништво над земљиштем? А то значи, да ће дозвола за остатак трасе бити издата тек када се реше судски спорови везани за власништво над земљиштем и да ће Златиборци морати још дуго да чекају док не почне да се враћа уложено. Ниси смео јер би тиме признао оно за шта те сви оптужују: да си, као најгори српски домаћин, на кредит набавио опрему без решеног питања власништва над земљом. И да си тиме нанео милионску штету грађанима Општине Чајетина.

Издавање дозволе за прву фазу изградње је доказ да држава Србија, Српска напредна странка и ми који руководимо Златиборским округом подржавамо изградњу Гондоле као развојни пројекат од самог почетка а да једино си ти упорно хтео да радиш мимо Закона и процедура ове земље.

Очекујемо да се, ако имаш образа, извиниш запосленима у министарству и посебно потпреседници Владе и министарки Зорани Михајловић, јер си тврдоглаво све ово време одбијао њихов добронамеран савет да је једино законито да тражиш дозволу само за део трасе где је Општина неспорно власник земље? И јер си, уместо тога, годину дана непристојно вређао министарку и водио рат против ње и Владе тобоже у име народа.

Хоћеш ли се, коначно, извинити народу, јер си га у том рату бесомучно злоупотребио?

Или ћеш наставити по старом и организовати нову приредбу, са богатом трпезом, да са својим партијским пријатељима, а на терет свих Златибораца, прославиш још један свој „блистави успех“?

Честитамо Златиборцима што су прешли први корак у изградњи Гондоле а да је било памети Милана Стаматовића цео овај процес би био завршен пре годину дана.

Уверени смо да после овога, највећи број Златибораца очекује да поднесеш оставку, престанеш да се бавиш политиком и вратиш послу којим си се некад бавио.