Projekti

PROGRAMSKI DEO BUDŽETA ZA 2017. (8-10)

PROGRAM 8. PREDŠKOLSKO OBRAZOVANJE

Kod ovog programa obuhvaćeno je funkcionisanje predškolskih ustanova kako bi se ostvario obuhvat predškolske dece u vrtićima. Program sprovodi Predškolska ustanova Užice kroz programsku aktivnost: funkcionisanje predškolskih ustanova. Kroz ovaj program obuhvaćena je programska aktivnost funkcionisanja predškolskih ustanova u iznosu od 336.500.000 dinara i projekat donacija za nabavku opreme i opremanje novog vrtića u iznosu od 28.897.951 dinara. Ukupno je predviđeno za ovaj program Predškolskog obrazovanja 365.379.951 dinara i 8.070.000 dinara sopstvenih prihoda ustanove.

PROGRAM 9. OSNOVNO OBRAZOVANJE

Svrha ovog programa je dostupnost osnovnog obrazovanja svoj deci sa teritorije grada u skladu sa propisanim standardima kroz funkcionisanje osnovnih škola kako bi se ostvario potpuni obuhvat osnovnim obrazovanjem i vaspitanjem i unapređenje dostupnosti osnovnog obrazovanja. Program sprovode osnovne škole na teritoriji grada Užica.

U sprovođenju programa Osnovno obrazovanje primenje se Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Za ovaj program planirana su sredstva u iznosu od 115.134.528,00 dinara, za funkcionisanje 11 osnovnih škola na teritoriji grada Užica, kao i Regionalnog centra za usavršavanje prosvetnih radnika.

PROGRAM 10. SREDNJE OBRAZOVANJE

Svrha ovog programa je dostupnost srednjeg obrazovanja svoj deci sa teritorije grada u skladu sa propisanim standardima kroz funkcionisanje srednjih škola kako bi se ostvario potreban obuhvat srednjoškolskim obrazovanjem i unapređenje dostupnosti srednjeg obrazovanja. Program sprovode srednje škole na teritoriji grada Užica. I ovde se u sprovođenju primenjuje Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Za ovaj program planirana su sredstva u iznosu od 78.291.950,00 dinara, za funkcionisanje 6 srednjih škola na teritoriji grada Užica.

 

*Ovaj tekst deo je projekta „Domaćinski do budžeta“ koji sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Napomena: „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.