IZVRŠENJE BUDŽETA JANUAR-SEPTEMBAR 2016.

U periodu januar-septembar planirani i ostvareni prihodi, primanja i neutrošena sredstva budžeta iz ranijih godina iznosili su 1,9 milijardi dinara ili 72,26 odsto od ovogodišnjeg budžeta. Izveštaju o izvršenju budžeta na sednici Skupštine obrazložio je član Gradskog veća za budžet i finansije Zoran Adžić i on je izvršenje budžeta tokom prvih devet meseci ove godine ocenio optimalnim.

Istu ocenu dao je i gradonačelnik Tihomir Petković koji je rekao da je likvidnost dovedena u red i to sa 50-100 miliona dinara dnevno raspoloživih sredstava. On je dodao da će Užice, ukoliko uspe da sačuva likvidnost i solventnost, biti u izuzetno dobroj poziciji uz napomenu da godinama unazad tako nije bilo.

“Tri-četiri godine unazad imali smo velike probleme, pa je čak u jednom periodu dovedeno u pitanje i redovno isplaćivanje zarada” kazao je gradonačelnik Užica. Ostvaren je budžetski suficit, koji je razlika između ukupnog iznosa tekućih prihoda i primanja i ukupnog iznosa tekućih rashoda i izdataka, od 70 miliona dinara, primarni suficit od 83 miliona dinara i fiskalni rezultat od 54 miliona dinara. Na rashodovnoj strani, ukupni izdaci bili su 1.755.495.542 dinara i oni su manji za 169.146.958 dinara od sume koja je bila planirana da se utroši u ovom periodu.

 

*Ovaj tekst deo je projekta „Domaćinski do budžeta“ koji sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Napomena: „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.