PRIPADNICI MUP-A UHAPSILI DVE OSOBE NA PODRUČJU UŽICA I POŽEGE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su na području Požege i Užica pronašli i oduzeli oko 80 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana i 50 komada „ekstazija“, i uhapsili dve osobe.
Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Višeg suda u Užicu, policija je pretresla stan u Požegi koji koristi I. P. (1992), gde je pronašla tri kesice ispunjene biljnom materijom nalik na marihuanu, težine oko 50 grama, kao i digitalnu vagicu za precizno merenje. U džepu osumnjičenog pronađene su još tri kesice biljne materije nalik na marihuanu težine oko pet grama.
Po odobrenju višeg javnog tužioca u Užicu, I. P. je određeno zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.
U selu Kalenić u opštini Požega, prilikom pregleda B. D. (1989) iz Požege, policija je pronašla providnu kesicu ispunjenu biljnom materijom za koju se sumnja da je marihuana, težine oko 25 grama. Sumnja se da je on prethodno prodao oko 55 grama nalik na marihuanu I. P. iz Požege.
Po odobrenju višeg javnog tužioca u Užicu, B. D. je određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Policija je prilikom pregleda dvadesetdvogodišnjeg muškarca iz Požege ponašla 50 tableta „ekstazija“. Protiv njega je podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.