PUTEVI I ULICE – PUTNA INFRASTRUKTURA

PUTEVI I ULICE – PUTNA INFRASTRUKTURA

Izgradnja novih i održavanje postojećih ulica i puteva jedno je od pitanja koje najviše zanima građane. Grad je u ovoj godini opredelio ukupno 280 miliona dinara za upravljanje saobraćajnom infrastrukturom i za održavanje puteva. Sa 50 miliona koliko je za ovu namenu opredeljeno mesnim zajednicama, to čini 330 miliona i to je suma sa kojom se može izgraditi preko 32000 kvadrata novih puteva, odnosno sanirati ili rekonstruisati preko 56000 kvadrata ulica. U prvih šest meseci, utrošeno je za saobraćajnu infrastrukuru 57 miliona od 100 koliko je planirano, u održavanje puteva nepunih 93 miliona, dok su mesne zajednice, za puteva od 50 miliona utrošile skoro 14 miliona dinara.

Prvim ovogodišnjim rebalansom izvršena je preraspodela između pojedinih aproprijacija u skladu sa stepenom ostvarivanja. Tako je saobraćajna infrastruktura, rebalansom uvećana za 50 miliona, dok je održavanje puteva umanjeno za 35 miliona dinara, tako da je ukupan program putna infrastruktura uvećan za 15 miliona dinara.

U delu kapitalnih investicija, nalaze se i aktivnosti koje se direktno odnose na puteve i ulice. To su rekonstrukcija dela Ulice Dragojla Dudića (2,3 miliona), izgradnja nove ulice u Krčagovu, na prostoru bivše Kasarne (21,5 miliona), obilaznica oko brane Vrutci-Krnda (4 miliona) i postavljanje trotoara ulice Pora-Beogradska (1,5 miliona).

Za nabavku i ugradnju elastične ograde izdvojeno je 1,5 miliona dinara, za projekat saobraćajne signalizacije za gradske mesne zajednice 2,5 miliona dinara, te za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih autobuskih stajališta milion dinara.

 

*Ovaj tekst deo je projekta „Domaćinski do budžeta“ koji sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Napomena: „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.