FALSIFIKOVANJE NOVČANICA OD 2000 DINARA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požegi oduzeli su 10 novčanica od 2.000 dinara i jednu novčanicu od 100 evra za koje se sumnja da su falsifikovane i podneli su krivične prijave protiv muškarca iz Užica, muškarca iz Požege i žene iz Ivanjice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela falsifikovanje novca.
Nakon prijave vlasnika dve trgovinske radnje i jednog butika iz Požege da su u pazaru primetili novčanice od 2.000 dinara za koje sumnjaju da su falsifikati, policija je kod muškarca iz Užica, pretresanjem stana, pronašla novčanicu istog serijskog broja kao i u radnjama. Od osumnjičenog su oduzeta i dva kućišta računara za koje se sumnja da su korišćena u izvršenju krivičnog dela.
Policija je od Požežanina oduzela pet novčanica od 2.000 dinara loše izrade i kvaliteta, nakon što je pokušao da kupi robu falsifikovanim novcem u jednom marketu u Požegi.
Nakon prijave radnice sportske radnje iz Požege da je jedna ženska osoba u toj radnji stavila u opticaj lažnu novčanicu od 100 evra, policija je identifikovala ženu iz Ivanjice kao osumnjičenu i saslušala je.
O događajima su obavešteni tužioci Osnovnog javnog tužilaštva u Užicu i Osnovnog javnog tužilaštva u Požegi.