Sve spremno za “Praznik svetlosti” i zvanično preuzimanje titule nacionalne prestonice kulture

Užice je spremno da zvanično preuzme titulu nacionalne prestonice kulture a građane očekuje veličanstven događaj na Trgu partizana u četvrtak 21. marta u 20 časova”, istakla je gradonačelnica  dr Jelena Radivojević. Ona je pozvala sugrađane da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj, nakon koga otpočinje godina u kojoj će Užice biti centar svih kulturnih događaja.

Prema rečima gradonačelnice, na priremi ovog događaja radilo se dugo i posvećeno, a tim ljudi iz grada u koordinaciji sa timom Ministarstva kulture, kao i uz veliku podršku ministarke kulture i potpredsednice Vlade Republike Srbije, Maje Gojković, bio je stalnom u kontaktu, razmenjujući ideje i iskustva.

“Sam događaj, kroz igrokaz voditelja, prati Užice od početaka i prvih pominjanja u istoriji pa sve do sadašnjeg trenutka – do momenta kada preuzimamo titulu Prestonice kulture Srbije. Sa pet nosećih lokacija, iz neolitskog naselja Stapark, manastira Rujan, sa Starog grada, Kadinjače i Hidrocentrale, obratiće nam se naše lučonoše, noseće ličnosti, i poslati važne poruke – sve to ćemo imati priliku da vidimo i čujemo na Trgu partizana, kao i maestralne izvedbe Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a, na čelu sa maestrom Dejanom Savićem”.

 

izvor: uzice.rs