UŽICE: PRIJEM ZA VUKOVCE I ĐAKE GENERACIJE UŽIČKIH OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

Za najbolje osnovce i srednjoškolce Užica i đake generacije, one koji su tokom školovanja ređali petice i stigli do Vukovih diploma i one koji su ostvarili izuzetne rezultate na državnim takmičenjima, tradicionalno priređen je prijem u bašti Gradskog kulturnog centra.

U školskoj 2020.-2021. godini Užice ima 80 Vukovca u osnovnim školama, dok je 27 učenika u srednjim školama uspelo da u svedočanstvima tokom svog školovanja upiše sve petice. Postignute uspehe čestitala im je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Užice i čitav Zlatiborski okrug su uvek imali izuzetne stvaraoce u različitim oblastima i naša obaveza je da učinimo sve da mladi ljudi svoju budućnost vezuju za ovaj kraj. Da bismo uspeli da ostvarimo planirano, potrebno je vreme, ogromna energija i snaga kako bi se prevazilazili problemi sa kojima se naše društvo suočava. Za to će nam u budućnosti biti potrebna i vaša podrška i znanje.

Mnogi od vas će školovanje nastaviti u drugim gradovima. Sledite svoje snove, obiđite svet, ali razmišljajte uvek o tome da se jednog dana vratite i svoje znanje i iskustvo stavite u funkciju razvoja kraja iz koga ste potekli. Uvek imajte na umu da je obrazovanje najmoćnije oružje koje možete koristiti da biste promenili svet”, istakla je obraćajući se učenicima gradonačelnica.

U ime najboljih učenika osnovnih i srednjih škola prisutnima se obratio Vukovac i đak generacije Užičke gimnazije Petar Damjanović. U ovoj školskoj godini osvojio je 2. mesto na Republičkom takmičenju iz fizike, prethodne godine bio je drugoplasirani na Turniru mladih fizičara i pobednik FELIX takmičenje iz fizike, elektronike i informatike. Petar je u toku svog osnovnog i srednjoškolskog školovanja osvajao brojne prve, druge i treće nagrade među kojima su bronzana medalja na 14. Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi održanoj u Holandiji krajem 2017. godine i priznanje o postignutim uspesima koje mu je dodelila Srpska akademija nauka i umetnosti. Dobitnik je i nagrade grada Užica.

Petru je povodom sjajnih rezultata gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević uručila još jedan poklon – lap top- sa željom da mu on bude od koristi u nastavku školovanja i usavršavanja.

 

izvor: uzice.rs