PROGRAMSKI DEO BUDŽETA ZA 2017. (16-17)

PROGRAM 16. POLITIČKI SISTEM LOKALNE SAMOUPRAVE

Reč je o novom programu koji se u 2017. godini po prvi put pojavljuje u Programskom budžetu. Politički sistem lokalne samouprave ima za svrhu obavljanje osnovnih funkcija izbornih organa lokalne samouprave. Realizuje se kroz tri programske aktivnosti, a radi se o funkcionisanju skupštine, funkcionisanju izvršnih organa, podršku radu izvršnih organa vlasti i skupštine.

Planirani iznos sredstava za ovaj program iznosi 39.825.300,00 dinara a sprovodi se kroz sve tri programske aktivnosti. Pokazatelji za ove aktivnosti su broj sednica skupštine, broj sednica izvršnih organa, broj pripremljenih sednica.

PROGRAM 17. ENERGETSKA EFIKASNOST

Svrha ovog programa je održivi energetski razvoj lokalne samouprave kroz podsticanje unapređenja energetske efikasnosti, poboljšanje energetske infrastrukture i širu upotrebu obnovljivih izvora energije. Kod ovog Programa prisutna je programsku aktivnost Unapređenje i poboljšanje energetske efikasnosti i upotreba obnovljivih izvora energije. Ciljevi ovog programa su smanjenje potrošnje energije, smanjenje rashoda za energiju i povećanje udela obnovljivih izvora energije u ukupnoj potrošnji.

Njegova svrha je uspostavljanje i funkcionisanje sistema energetskog menadžmenta.

Za ovaj program predviđena su sredstva u iznosu od 9.000.000,00 dinara.

 

*Ovaj tekst deo je projekta „Domaćinski do budžeta“ koji sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Napomena: „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.